Friday 7 February 2014

Team U Nantes in Spain - Training Camp

     Hola Amigos! Αυτή την εβδομάδα έχω την τύχη να είμαι ένας Έλληνας στην Ισπανία , με Γαλλική ομάδα..... ωραία ακούγεται . 'Oπως σας είπα στην προηγούμενη ενημέρωση έχουμε έρθει στην βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα στην παραλιακή πόλη Lloret de Mar που βρίσκεται 70km βόρεια από την Βαρκελώνη και 30km από την Girona . Το γεωφυσικό προφίλ της περιοχής σε συνδυασμό με τον ηλιόλουστο καιρό όλλη την διάρκεια του χρόνου , την κάνουν ένα πραγματικό ποδηλατικό παράδεισο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί επαγγελματίες από την βόρεια Ευρώπη την έχουν διαλέξει ως δεύτερο σπίτι τους .


     Ξεκινήσαμε δεκατρείς αθλητές και έξι συνοδοί (2 Director , 3 φροντιστές και 1 μηχανικός) το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου από την Nantes στης επτά το πρωί και φτάσαμε στο ξενοδοχείο μετά από δέκα ώρες με δύο μεγάλα βαν και δύο αμάξια . Το πρόγραμμα περιελάμβανε 3 ώρες την Κυριακή με ομαδική δουλειά στο τελικό σπριντ και άλλο ένα ανηφορικό κομμάτι πέντε λεπτών σε μέγιστη ένταση. Την Δευτέρα κανονικά είχαμε 3,5 ώρες ήρεμο τέμπο αλλά νομίζω ότι κανείς δεν πήγε ήρεμα , ειδικά στις ανηφόρες.....


 Την Τρίτη κάναμε 6 ώρες με τέσσερα μεγάλα βουνά μέσα , σύνολο 180km με 2900m υψομετρικά . Για εμένα που είμαι  +10/15 κιλά από τους υπόλοιπους ήταν σαν αληθινός αγώνας αφού με το που ανέβαζαν ρυθμό (το έκαιγαν) σε ΚΑΘΕ ανηφόρα απλά δεν γινόταν να τους ακολουθήσω......ευτυχώς τα τελευταία 30km ήταν ευθεία και βρήκα ευκαιρία να δείξω τα δόντια μου :). Σίγουρα δεν είμαι ανηφορίστας , εδώ  πρέπει να εξηγήσω ότι τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο μου με κάνουν αυτό που λένε οι Γάλλοι Rouleur (δυνατός στην ευθεία , στο χρονόμετρο και καλός στο σπρίντ ) και για αυτό είμαι στην ομάδα , για τις ανηφόρες υπάρχουν άλλοι . Σε κάθε προπόνηση έχουμε δύο αμάξια συνοδεία , ένα μπροστά και ένα πίσω μας , όλοι μας έχουμε ενδοεπικοινωνία και το μπροστά αμάξι μας ενημερώνει για τυχόν εμπόδια στον δρόμο......οπότε όσο το κάψαμε στην ανηφόρα ....άλλο τόσο το κάψαμε και στην κατηφόρα .Δεν μπορώ να πω ότι έφτασα στο ξενοδοχείο φρέσκος αλλά ευτυχώς η Valerie που είναι η μασέρ της ομάδας ανασταίνει και πεθαμένους.... :)




Η Τετάρτη ήταν ημέρα ξεκούρασης και βγήκαμε για 40km χαλάρωμα παράλληλα στην ακτογραμμή της μεσογείου......
Mε το που γυρίσαμε είχα συνάντηση με τους Director της ομάδας για να συζητήσουμε το προσωπικό πρόγραμμα των αγώνων .
Αν όλα πάνε καλά θα έχω περίπου 65 αγωνιστικές ημέρες αυτήν την σαιζόν . Με μια πρώτη ματιά ο πιο απαιτητικός μήνας θα είναι ο Απρίλιος με δύο κύπελλα Γαλλίας και δύο αγώνες UCI 2.2 (Tour du Loir et Cher και Tour de Bretagne ) .Η ομάδα έχει πολλούς αγώνες στο καλεντάρι και όπως είναι λογικό κάθε αθλητής θα συμμετάσχει σε αυτούς που ταιριάζουν στο σωματότυπο και στα χαρακτηριστικά του . Οπότε είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να με δω να υποφέρω σε κάποιο αγώνα με μεγάλα βουνά.....

Την Πέμπτη βγήκαμε για 3 ώρες με μερικά κομμάτια έντασης το πρωί , έτσι ώστε να μας μείνει χρόνος για την φωτογράφηση της ομάδας στην παραλία της Lloret De Mar το απόγευμα .

 (H Τeam UC Nantes Atlantque 2014. Πανω σειρά από αριστερα: Martin , Norman , Εγω , Antony , Clement , Fabien , Kevin. Κάτω σειρά από αριστερά:Tibault , Douglas ,Vincent ,Mathieu , Mathieu , Lorenzo και οι δύο Director Sportif αριστερά ο Sebastien και δεξιά ο Pascale)




Σήμερα Παρασκευή ήταν ημέρα ''ξεκούρασης'' και πάλι , έτσι βγήκαμε για 2 ώρες χαλαρό τέμπο και όποιος ήθελε έκανε κάποιο ''άνοιγμα'' αν αισθανόταν ότι το χρειάζεται .


 Αύριο θα φύγουμε από την Lloret de Mar και θα μπούμε ξανά σε Γαλλικό έδαφος γιατί ξεκινάει και επίσημα η αγωνιστική χρονιά , με τον πρώτο αγώνα της σαιζόν με ονομασία Boucles Catalanes είναι ο πρώτος από μια σειρά 4 αγώνων (δύο αυτό το Σ/Κ και δύο το άλλο) με ονομασία Courses au Soleil (Αγώνες στον Ήλιο) και σχεδόν όλες οι ομάδες την πρώτης κατηγορίας , αγωνίζονται στο ένα ή και στα δύο Σ/Κ . Εμείς θα τρέξουμε μόνο στο πρώτο Σ/Κ καθώς θα επιστρέψουμε στην Nantes την Κυριακή μετά και από τον δεύτερο αγώνα με ονομασία Circuit Mediterraneen , εκεί θα είναι και η ομάδα του φίλου μου Χάρη Καστραντά , χαίρομαι πολύ που θα έχω άλλο έναν Έλληνα μέσα στο γκρουπ των 200 αθλητών που θα βρεθούν στην εκκίνηση .

Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουμε μέρος σε μια άλλη σειρά αγώνων κοντά στην Nantes με ονομασία Circuir des Plages Vendeennes.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους πρώτους αγώνες στην επόμενη ενημέρωση του Blog  κάπου στις 20 Φεβρουαρίου

Α bientot !


                                Να μερικές φώτο από την πόλη Lloret de Mar






No comments:

Post a Comment